keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Syksyn satoa
















2. parini Sukkasatoon, nämä varsin tylsän näköiset harmaat perussukat menevät joulupakettiin sedälleni. Harkinnassa on josko heittäisin nämä vielä väripataan. Jouduin näitä aloittaessani tarkistamaan puikkojen kokoa useampaan otteeseen, sillä kun olen pidemmän aikaa neulonut vain 2,5mm puikoilla, en voinut uskoa että nämä halot olisivat vain 3,5mm.

Yarn/Lanka: Novita 7 Veljestä grey/harmaa
Needles/Puikot: 3,5mm

My 2nd pair for Sukkasato, these very dull looking basic socks are a Christmas gift for my uncle. I´m thinking of maybe dyeing these. I had to check the size of my needles several times when I was starting this pair, since I´m so used to knitting only with 2,5mm needles, I couldn´t believe that these logs were only 3,5mm.















Lisäksi aloitin tällaisia kirjoneulelapasia, mutta päätyvät purkuun ja joudun aloittamaan ne uudestaan, puikot oli aivan liian pienet, vaikka ohjetta parhaani mukaan seurasin. Ensimmäinen kirjoneuleprojektini, lisää jos/kun saan nämä joskus tehtyä valmiiksi asti.

I´ve also started these far isle mittens, but i have to frog them and redo them. Needles were way too small, even though I followed the pattern best I could. This is my first far isle project, mut more about it if/when I actually finish it.

tiistai 29. syyskuuta 2009

Suomalaisten ravelryvaihto
















Osallistuin Ravelryssa suomalaisten syysvaihtoon ja tänään oli postilaatikossa paketti Annastiinalta, kiitos paljon!

Aivan ihania lankoja, Mokkasukkaa värinä Ristiina ja Online Supersocke 100. Ohje mukavan näköisiin palmikkosukkiin, Cloverin palmikkopuikkoja ja Addin 80cm/2,5mm pyöröpuikot ja söötti pinssi, jossa teksti: Miul on neuloosi. :D No miullahan on neuloosi... Sitten vielä jättisäkki Pihlaja karkkeja. :D

Näissä vaihdoissa on sekin kiva puoli, että saa lankoja, joita ei välttämättä itse ostaisi, mutta jotka on silti tosi kauniita. Mokkasukasta mietin itselleni lapasia, koska siinä on Vital-käsittely, mutta sukissakin se toimisi mainiosti. Voi tätä valinnan vaikeutta! Seuraavaksi tulossa jotain valmistunuttakin. :)

lauantai 12. syyskuuta 2009

Retro Rib Socks














































Ekat sukkani Sukkasatoon! Ohje on kirjasta Favorite Socks. Simppeli ohje, mutta aika kivat sukat. Nämä syntyi pääasiassa parin viime päivän aikana, kun jouduin viettämään aikaa vaaka-tasossa Panacod höyryissä. Tykkään paljon tästä värisävystä ja nämä sukat jäävätkin omiin käpäliin.

Yarn/Lanka: Novita Nalle warm orange/lämmin oranssi
Needles/Puikot: 2,5mm

My first socks for Sukkasato! The pattern is from the book Favorite Socks. Simple pattern, but lovely socks. These were made during last few days, while I had to lie on the couch high on Panacod. I like this shade of orange a lot, and this pair will stay warming my feet.

tiistai 1. syyskuuta 2009

Ravelryn värjärivaihto
















Osallistuin Ravelryssa suomalaisten värjärien vaihtoon, jossa värjättiin parien mieltymysten mukaista lankaa. Tänään sain kauan kaipaamani paketin. :D 2 vyyhtiä Zitronin Trekking Pro Naturaa ja yksi vyyhti Novitan Wool Sävyä, kaikki värjätty Kool-Aideilla. Paketista löytyi myös söpöjä kynttilöitä syksyn iltoihin. Kiitos paljon parilleni Monillalle! Oranssi lanka oli kaikista paras, sen selvittäminen oli kuulemma ollut erityisen hankalaa. Nyt joudun taistelemaan itseni kanssa haluaako se huiviksi, sukiksi vai lapasiksi... :D
















Minä taas lähetin parilleni Ultsille nämä langat, Geisha suklaalevyn ja kaksi pussia Kool-Aideja. Punaiset langat ovat 80% villaa (ei superwash) ja 20% nylonia, ihanan pehmeitä ja saattavat kuulemma päästä sukiksi. Liila/vaaleanvihreä vyyhti on puuvillaa, joka ei tykännyt oikein imeä kunnolla vihreää itseensä, mutta ihan hyvä siitä tuli noinkin.